fbpx
Czas wolny

3 książki o sztuce kulinarnej

Gotowanie może być idealnym sposobem na spędzenie czasu w pandemii. Może także, dzięki wyjątkowym książkom kulinarnym, dostarczyć nam wielu nowych emocji i wiedzy. Paulina Bandura, księgarka z Księgarni Pod Globusem prezentuje 3 propozycje książkowe, które doskonale łączą kuchnie z literaturą. Smacznego oglądania!

Paulina Bandura

Paulina Bandura

Księgarka, specjalistka ds. public relations i managerka kultury. Skończyła studia dziennikarskie na UJ. Jest współwłaścicielką Księgarni Pod Globusem w Krakowie. Od dziewięciu lat zawodowo zajmuje się książkami dla dzieci, głównie pod kątem programowania i promocji warsztatów dla dzieci i spotkań dużych i małych czytelników z literaturą. Często sama prowadzi warsztaty dla dzieci; jest dumną autorką koncepcji warsztatów „Skąd się bierze książka?”. Pasję do czytania książek i jedzenia łączy w programie Przystanek Kulinarny w Radiu Kraków, w którym co sobotę opowiada o książkach – nie tylko kulinarnych!

Skip to content